Een scherpe karperhaak is voor het zelfhaaksysteem goud waard!

Scherpe karperhaken! Hoe scherp vis jij?

Controleer jij, je karperhaak bij elke inworp? Scherpe karperhaken zijn een absolute muts voor het statisch vissen!

Scherpe karperhaken zijn misschien wel het belangrijkste wapen van een karpervisser! En hoewel een naaldscherpe dunne haakpunt wat kwetsbaarder is dan een korte dikke punt zal het zelfhaaksysteem enkel goed werken met een echt scherpe vishaak. Reden te meer om er voor te zorgen dat je met een echt scherpe haak vist. Persoonlijk gooi ik nooit zo maar in. Bij elke worp controleer ik of er wel een scherpe haak aan mijn rig hangt. Vaak genoeg raak je bij het naar binnen draaien een steentje of mosseltje en dan is de punt beschadigd. Een visser is namelijk enkel zo scherp als zijn haak. Vis je met stompe haken dan zul je aanmerkelijk minder vangen. Vandaar dat een slijpsteentje in je tackle box zeker geen overbodige luxe is.

scherpe karperhaken zijn een absolute must voor het statisch karpervissen
Scherpe karperhaken haken niet alleen meer vis, je reduceert ook aanmerkelijk het aantal lossers tijdens de dril!

Scherpe karperhaken ook echt scherp houden

Zelf heb ik een klein vijltje in mijn broekzak als ik ga karpervissen. Zodra ik merk dat de haak aan scherpte verliest, punt ik deze even bij met het vijltje. Weet dat je bij het slijpen iets van de coating zal verwijderen. Deze coating geeft de haak bescherming tegen het roesten. Het is raadzaam dat je de haak na het slijpen even behandeld met een lakstift of een beetje vaseline. Wel moet ik heel eerlijk zijn dat wanneer ik een haakslijp deze nooit heel lang meer vis. Soms is het ook beter om de haak te vervangen.

De bow karperhaken zijn werkelijk vlijmscherp!
Een visser is enkel zo scherp als zijn haak!

KLIK op de afbeelding voor meer info over onze karperhaken

Wist je trouwens dat je lang niet elke haak kunt slijpen? Veel haken zijn elektrolytisch behandeld en daardoor is het niet mogelijk deze haken te slijpen. Deze behandeling trekt namelijk in het staal en zal het uiterste puntje door en door behandelen. Hierdoor zal het uiterste puntje er tijdens het slijpen als het ware afvallen. Hou als regel aan dat je enkel haken kunt slijpen die voorzien zijn van een coating.

Carp Whisperer karperhaken kun je wel slijpen

Gelukkig kun je de CW haken wel slijpen. Wij gebruiken een staal met een zeer fijne structuur en van waardoor het slijpen heel eenvoudig gaat! Je kunt dit staal vergelijken met veerstaal. Mocht het een keer zo zijn dat je een vis in het harder deel van de bek haakt en de punt is wat krom. Dan kun je deze ook eenvoudig weer in model buigen. Dit kun je doen zonder nadelige gevolgen. Het staal dat we gebruiken is namelijk veel sterker en hoogwaardiger dan wat je gewend bent. Hierdoor treed er nagenoeg geen metaalmoeheid op bij het terug buigen van de haakpunt.

de inhaking van de karperhaak is afhankelijk van de scherpte lees hier het artikel!
Scherpe karperhaken prikken niet alleen sneller maar zal ook met minder weerstand dieper penetreren. KLIK op de afbeelding voor meer informatie over haken.

Lees ook het artikel: “hoe scherp vis jij?”

Wist je dat onze black edition versie van de Bow een extra uitgeharde haakpunt heeft en daardoor perfect inzetbaar is voor de ruigere omstandigheden? KLIK op de afbeelding voor meer info over de Bow Black Edition
Wist je dat onze black edition versie van de Bow een extra uitgeharde haakpunt heeft en daardoor perfect inzetbaar is voor de ruigere omstandigheden? KLIK op de afbeelding voor meer info over de Bow Black Edition