Welke Boilie in het Najaar?

Op zoek naar de beste herfst boilie?

Welke boilie in het najaar? In het najaar mag de samenstelling van een boilie gerust wat rijker zijn. Immers, de winter staat voor de deur en het najaar is de uitgelezen periode voor de karper om een vetreserve aan te leggen. Hierdoor kunnen ze eenvoudig de winter doorkomen, vandaar dat ze in de herfstperiode eigenlijk de hele dag door kunnen eten. De beste boilies voor het najaar zijn vooral de SA7 en de Squid Liver. Beide soorten bevatten precies de juiste balans van eiwitten, koolhydraten en vetten, waardoor karpers er zeer gretig in dooreten. Om een zo breed mogelijk attractiviteitsspectrum te hebben, kun je een deel zoete SE4 boilies mengen met een van de bovenstaande karper boilies.

De beste boilie voor het voorjaar vind ik de SE4 en de squid liver
De beste boilie voor het najaar vind ik de Squid liver en de SA7. Klik hier om deze boilies te kopen.

Welke Boilies in het Najaar en Hoe te Mengen?

  • De beste boilie voor september: Het water is nog best warm in deze periode. Je gaat het beste voor de SA7 of de Squid Liver boilies.
  • De beste boilie voor oktober: Het water begint af te koelen. In deze periode kun je de SA7 of de Squid Liver boilies combineren met 25% SE4 boilies.
  • De beste boilies voor november: In november is het water al grotendeels afgekoeld. Schakel over naar de SA7 of de Squid Liver, gecombineerd met 50% SE4 boilies.

Verteerbaarheid van de Boilie

Naast de juiste samenstelling van vetten, eiwitten en koolhydraten, bepaalt de verteerbaarheid in grote mate of de boilie goed inzetbaar is voor de herfstperiode. Onze boilies bevatten naast de juiste hoeveelheid voedingsvezels ook pre- en probiotica. Hierdoor kan de karper onze boilies makkelijk verteren, en deze toevoegingen hebben een positief effect op de gezondheid van de vis. Het is juist hierin dat onze boilies een groot verschil maken ten opzichte van onze concullega boilie draaiers.

Welke Dip voor een Boilie in het Najaar?

Voor zowel de SA7, een hartige boilie, als voor de visachtige Squid Liver, is de SE4 Activator een buitengewoon goede aanvulling. Hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, blijkt deze combinatie in de praktijk zeer effectief te zijn! Daarbij zorgt een dip er voor dat bij het afdalen van de karper boilie naar de bodem er gelijk veel eetlustopwekkende stoffen vrij komen in de hogere waterlagen!

SE4 activator is een super attractief dip en soak liquid voor boilies
De perfecte dip en soak om te gebruiken voor een herfst boilie. PVA vriendelijk en 100% wateroplosbaar. Klik op SE4 Activator dip kokpen.

Hybride Hookbaits in het Najaar

Als haakaas in het najaar mag een hybride hookbait niet ontbreken in onze najaarsvisserij. Dit aas kan echt het verschil maken in je vangsten. Ze zijn zo effectief dat ik voorzichtig moet zijn om niet pusherig over te komen, maar ik geef je hiermee een gouden tip!

Hou het bij simpele rigs wanneer je gaat beginnen met karpervissen!
De hybride hookbaits hebben een ongelofelijke vangkracht! Klik op hybride hookbait bestellen.

Weet Welke Boilie Je Koopt in het Najaar

De ontwikkeling van echt goede boilies die op een breed scala aan wateren blijven vangen, neemt vele jaren in beslag. De originele boilie recepten van de SA7 en de Squid Liver zijn ongeveer 35 jaar oud. Door de jaren heen heb ik deze recepten verfijnd, met als uiteindelijk resultaat een boilie die buitengewoon goed blijft vangen. Dit is een heel ander concept dan ieder jaar een nieuwe boilie op de markt zetten. Ik geloof daar niet in; het komt er dan op neer dat jij als klant de testvisser bent.

Wil jij het najaar echt goed beginnen? Ga dan eens aan de slag met onze bewezen boilies en maak het verschil in je vangstresultaten!