Carp Whisperer – Bait Floss

Bait floss is ontwikkeld om pop ups boilies en wafters aan je karper rigs te bevestigen. CW Bait floss is sterk en voorzien van wax waardoor het in elkaar smelt

4,95

Op voorraad

 Binnen 1-2 werkdagen verzonden

  Gratis verzending* vanaf €50, binnen NL

   Direct leverbaar

Bait floss voor het bevestigen van pop ups boilies

Bait floss is niet meer weg te denken in de hedendaagse karpervisserij. Zeker wanneer je een pop up wilt bevestigen zonder dat je het haakaas wilt doorboren dan is floss draad ideaal. Op deze manier voorkom je dat er water in de pop up boilie zal dringen waardoor het drijfvermogen verminderd. Om een pop up te monteren maak ik een grote lus waarna ik een kleine lus in de grote lus vorm. Vervolgens steek ik het uiteinde een paar keer door de kleine en grote lus en trek deze samen. Je hebt nu een strop waarmee je perfect het haakaas kunt inlussen.

Wanneer je de uiteinden van de knoop met een aansteker warm maakt dan smelt het als het ware in elkaar. Hierdoor krijg je een hele sterke knoop en zal deze niet meer los komen. Naast het inlussen van een pop up is onze floss draad ook perfect om te gebruiken als bevestigingsmiddel voor de Micro rig ring. Je steekt het draad door de micro rig ring en rijgt vervolgens het haakaas op het floss draad. Om het haakaas te zekeren maak ik 2 platte knopen waarvan ik de uiteinden aan elkaar laat schroeientot een blob middels een aansteker .

Bait floss is ook te gebruiken als markering voor de hoofdlijn

Naast het bevestigen van haakaas kun je ook de hoofdlijn markeren met dit floss draad. Het mooie van bait floss is dat deze wrijvingsloos door de ogen van de hengel heen glijdt. Zelf knip ik de uiteinden af op ongeveer 3 cm lengte waardoor je de knoop bij veel drilwerk ook nog eens weer kunt natrekken. De knoop die ik gebruik is dezelfde waarmee je ook een stuitje maakt op je lijn. Eerst maak ik een platte knoop die leg ik naast mijn hoofdlijn. Vervolgens wikkel ik het draad 8 keer rond de hoofdlijn en trek middels wat spuug de knoop strak.

Eigenschappen Floss draad:

  • Bait floss met wax
  • Zeer sterk
  • Veel grip
  • 50meter spoel

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Carp Whisperer – Bait Floss” te beoordelen