Carp Whisperer – Zig Dobber

De Carp Whisperer zig dobber is ideaal om te gebruiken voor de adjustable zig rig, maar ook om de hoofdlijn vrij te houden van de bodem bij obstakelrijke wateren!

3,25

Op voorraad

 Binnen 1-2 werkdagen verzonden

  Gratis verzending* vanaf €50, binnen NL

   Direct leverbaar

Zig Dobber

De Carp Whisperer Zig dobber is ideaal om te gebruiken voor de adjustable zig rig systeem. Tevens is deze zig float door zijn gestroomlijnde vorm en buitengewoon hoog drijfvermogen perfect toepasbaar voor het vissen op wateren met veel mosselen en stenen. Bovendien heeft een Zig Snag Float ten opzichte van een normale ronde dobber nagenoeg geen last heeft van het zogenaamde wippen. Denk aan het op en neer gaan door toedoen van golven. Immers door het op en neer gaan van een normale ronde dobber beweegt de leader in het ritme van de golven mee. Daardoor komt onze laatste meter lijn steeds van de bodem. Kortom dit komt natuurlijk onze goed gecamoufleerde presentatie niet ten goede. Het beste is om deze dobber middels het Bover systeem aan de hoofdlijn te bevestigen. Zodat je de float een stukje onder water kunt trekken en je voorkomt dat de golven vat op het drijflichaam krijgt.

De Zig /Snag Float is multifunctioneel en zal zeker van een absolute meerwaarde zijn bij het zig-vissen! Maar is tevens ook bij het veilig afdrillen van een karper op wateren met veel bodemvuil van grote toegevoegde waarde!

Het adjustable zig rig systeem is heel eenvoudig zelf te maken. Eerst maak je de zig rig de lengte van start oog tot molen. Daarna bevestig je deze aan de quick change swivel aan het uiteinde van de hoofdlijn. Terwijl de zig float al op de hoofdlijn zit met een stukje sinking rig tube in de holle kern en een anti tangle sleeve. Deze komt met het conische deel in de dobber en de andere kant gaat over de bevestigingswartel.

Het adjustable zig systeem afstellen

Wanneer je de dobber boven laat komen. En vervolgens de lijn bij het startoog tussen duim en wijsvinger pakt. Daarna draai je aan de slinger totdat het deel wat geklemd is tussen je duim en wijsvinger tegen de beugel aan komt. Op dat moment heb je het nul punt (vanwaar je uit meet) bepaalt en zal het zig foam net in het oppervlak drijven. Vervolgens kun je de presentatie naar de gewenste diepte trekken door aan de molenslinger draaien.

Eigenschappen zig dobber:

  • Buitengewoon hoog drijfvermogen
  • Afmeting 98 mm x 20mm
  • Onopvallende mat zwarte kleur
  • Ideaal voor wateren met veel obstakels
  • Perfect te gebruiken in combinatie met onze braided mainline
  • Door de vorm nagenoeg geen “wip effect” welke veroorzaakt worden door golven
  • Door de slanke vorm zeer weinig last van stroming of drijfvuil
  • Ideaal te gebruiken voor het adjustable zig rig

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Carp Whisperer – Zig Dobber” te beoordelen