Carp Whisperer – Rubber Bead (10st)

Een Carp Whisperer Rubber Bead is de ideale rig componenten voor het maken van karperonderlijnen en leaders voor het karpervissen. Verkrijgbaar in 3 verschillende camouflage kleuren!

3,50

Artikelnummer: RB Categorieën: , Tags: , , , , , ,

 Binnen 1-2 werkdagen verzonden

  Gratis verzending* vanaf €50, binnen NL

   Direct leverbaar

Rubber Bead

De Carp Whisperer rubber bead is met een diameter 6mm perfect vorm gegeven. Door de unieke samenstelling van het rubber hebben deze rubberen kralen een langere levensduur en zullen ook onder sterke belasting niet inscheuren. Deze rubberen kralen worden voornamelijk gebruikt bij het helikopter loodsysteem. Wanneer je een rubberen kraal gebruikt op de Lead free leader materiaal kun je deze eenvoudig semi vast fixeren. Dit doe je door een stukje los lead free leadermateriaal in de holle kern van de gevlochten lijn te splicen. Doordat de lijn nu dubbel is krijg je een kleine verdikking waar de kraal perfect op blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat de kraal altijd kan verschuiven mocht er zich hoofdlijn breuk voordoen. Al met al kan de karper zich dan ontdoen van de leader en de hoofdlijn.

Bedenk wel dat een echt visveilig systeem begint met het gebruik van een weerhaakloze karperhaak. Toch is het goed om na te denken over het loodsysteem en wat er gebeurt bij hoofdlijn breuk. Wil je een helikopter systeem echt visveilig maken dan is het raadzaam om enkel de onderste rubberen kraal te gebruiken. Daarentegen ben je wel een big eye swivel nodig om de bovenste stopkraal te vervangen. Door eerst de big eye swivel op de leader te schuiven kun je de wartel van de onderlijn als het ware inlussen. Vervolgens schuif je een rubber bead gevolgd door de wartel van de onderlijn op de leader. Daarna steek je het uiteinde door het grote oog van de big eye swivel. Met dit systeem hoeft een karper bij hoofdlijnbreuk niet meer de bovenste stopkraal van de leader te trekken. Maar kan de vis heel eenvoudig de leader en testerende stuk hoofdlijn door het grote oog van de wartel trekken wat natuurlijk veel eenvoudiger is.

Eigenschappen Rubber Bead:

  •          Lange levensduur
  •          Zeer sterk
  •          Passend op onze leadermateriaal

Verkrijgbaar in drie verschillende camouflage; kleuren, weed, gravel en silt.

 

Kleur

Weed, Gravel, Silt

Diameter

6 mm, 8 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Carp Whisperer – Rubber Bead (10st)” te beoordelen