Glory carp lake karpervissen in Nederland op zijn best!

Glory carp lake lees hier alle tips en info over de verschillende stekken!

Glory carp lake is een nieuw betaalwater in Nederland en ongeveer 5 hec groot. Het betaalwater ligt in Noord Brabant vlakbij het plaatsje Oploo. Ik ken eigenlijk geen karperwateren die vergelijkbaar zijn met Glory carp lake waar zoveel tijd en moeite is ingestoken. Eigenlijk is overal over nagedacht. Los gezien van de uitstekende voorzieningen zoals stroom en glasvezel internet op de stek, heb je ook de luxe van een wateraansluiting op de visstek.

Zeker wanneer je een week weg bent maakt dit het leven wel een stuk aangenamer. Daarbij doen de douches toiletten niets onder voor thuis! Er is plaats voor 8 vissers welke verdeeld zijn over 4 ruime stekken. Uiteraard kun je alles uitladen op de visstek wat een hoop gesleep bespaard. Glory carp lake ligt in een stille omgeving en is rondom omgeven door bossen. Waardoor het water lekker carpy aandoet.

Indeling:

Bestand aan karpers op Glory Carp lake.

Genetica van de allergrootste karpers!

Linkerkant stek 1 Glory Carp lake.

Rechterkant stek 1 Glory Carp lake.

Stek 2 Glory carp lake.

Stek 3 Glory carp lake.

Stek 4 Glory carplake.

Bodemstructuur en waterdiepte Glory carp lake.

Karpertips over tactiek.

Tactiek met de maiskorrel

Welke boilies vangen goed op Glory Carp lake?

Hoeveel voer moet je meenemen naar Glory carp lake?

Hoeveel kilo boilies moet je meenemen naar een betaalwater?

Welke karper rigs vangen goed op Glory carp lake?

Wat je nog meer moet weten over Glory carp lake.

Klik op de afbeelding om de film te bekijken!

Bestand aan karpers op het betaalwater Glory Carp lake

Maar goed we komen natuurlijk voor de karpers! Er zwemmen ongeveer 750 karpers op dit prachtig viswater gelegen in Noord Brabant. Wat ik vooral leuk vind is dat dit niet een standaard betaalwater is waar 1 type karper op is gezet. Nee in Glory Carp lake zwemmen allerlei beschubingsvarianten. Hierdoor weet je nooit wat er aan je haak hangt.

Voor wat betreft het gemiddeld gewicht zit je hier op dit betaalwater ook meer dan goed! Er zwemmen heel veel karpers tussen de 15 en net even over de 20kg grens. Daarnaast zwemmen er nog een behoorlijk aantal vissen van tussen de 20 en 30kg. Wat nu precies de grootste karper is in Brabant op het betaalwater Glory carp lake dat is tijdens dit schrijven nog een verrassing. Maar zeker is dat er vissen opzwemmen die de 30kg aantikken of er zelfs overheen gaan!

Glory carp lake wanneer je grote karper wilt vangen in Nederland
Glory carp lake wanneer je echt mooie karpers wilt vangen in Nederland

Genetica van de allergrootste karpers!

Dat de karpers hier zo groot worden is vooral te danken aan de unieke genetica. Rob, de eigenaar van Glory carp lake had als wens om gezonde, maar vooral ook karpers met de hoogst mogelijke groeipotentie in te kopen. Hij is dan ook zelf afgereden naar Hongarije om daar de karpers met de beste genetica in te kopen. In Hongarije wordt er namelijk heel veel onderzoek gedaan naar de groeimogelijkheden van de karper. Niet verwonderlijk dat het wereldrecord in dit land zwemt. Al met al ben ik persoonlijk heel benieuwd hoe groot deze karpers hier op Glory carp lake gaan worden! Aan de genetica zal het zeker niet liggen!

De genetica van deze prachtige vissen gaat zeker nog wat laten zien in de komende jaren!
Met de genetica van deze prachtige vissen zit het wel goed!!
Ik heb echt genoten van mijn vistrip op dit zeer rustig gelegen betaalwater!
Ik heb echt genoten van mijn vistrip op dit zeer rustig gelegen betaalwater!
Grote karpers zwemmen er genoeg!
Grote karpers zwemmen er genoeg!
Lees hier over de beste karper visplekken
Ik ving tijdens deze sessie meerdere grote schubkarpers
Schubkarpers van tussen de 15 en 20 kg zwemmen er genoeg!
Schubkarpers van tussen de 15 en 20 kg zwemmen er genoeg!

 

Linkerkant stek 1 Glory Carp lake, karpervissen in Nederland!

De stekken op Glory carp lake zijn ruim opgezet. Stek 1 ligt op een soort van landtong op ongeveer 50 meter vanaf de sanitaire voorzieningen. Door deze landtong kun je de stek optimaal bevissen. Links heb je een mooie baai waar ongeveer 2 meter water staat. Het loont om dit deel even goed met de diepte meter te bekijken want er zijn verschillende plateaus en geultjes te vinden. De karpers liggen dan ook erg graag in deze baai. Wanneer je de baai uitvaart dan kom je oeverbegroeiing met lisdodde tegen. Voor deze rietachtige planten vind je een heel mooi plateau met een diepte van ongeveer 2m. Het is zeker raadzaam om hier ook een hengeltje te droppen.

plattegrond glory carp lake
Op deze foto kun je goed zien hoe het water is ingedeeld.

Wanneer je vervolgens verder vaart zie je de marker liggen die scheiding maakt tussen stek 1 en 2. Ook hier in de kant zie je veelvuldig karper beweging en de vissen trekken graag dicht onder de kant door. Hierdoor is deze plek ook prima geschikt om een karper rig te plaatsen. Wel raad ik aan om de rigs nauwkeurig te plaatsen met een boot, want het komt echt aan op de vierkante meter.

Ik heb naast bovenstaande stekken ook nog een mooi plateau voor eigenkant. Dit kan zeker interessant zijn in het najaar wanneer de karpers wat dieper azen dan de periode dat ik er viste. Het is dus zeker zaak om ook even goed over het middendeel heen te varen met de dieptemeter!

De ene vis is nog mooier dan de andere!
Glory carp lake is met recht een Nederlands betaalwater met bijzondere karpers!

Rechterkant stek 1 Glory Carp lake

Ook hier heb je, zij het ten opzichte van de linkerkant een veel kleinere baai. Echter onderschat deze baai niet! Want ik ving daar een aantal gelijk lijkende maar gewichtige schubkarpers. Al met al is het daar tussen de 1,5 a 2 meter diep. De bodem is op sommige plekken in deze baai wat zachter maar prima te bevissen. Dus so wie so een hengel besteden aan deze kleine baai is raadzaam! Wanneer je deze kleine baai uitvaart wordt het al snel dieper. Er vormt zich dan weer een wat grotere baai in de oever met wat overhangende bomen en een steile oeverzone. In deze baai heb ik echt heel veel karpers gevangen waarbij de grotere vissen rond de 2meter waterdiepte kwamen.

Stek 1 op Glory carp lake kent verschillende hot spots
De beste spots althans waar ik de meeste karpers ving heb ik even in het rood gemarkeerd!

Bij een aanbeet even de hengeltop onderwater houden en je kunt de karpers probleemloos afdrillen. Wanneer je deze baai uitvaart zie je de marker staan die scheiding maakt tussen stek 1 en 2. Deze marker staat dicht op de kant omdat het daar gelijk al vrij snel naar een 4 meter waterdiepte gaat. Gooi ook hier maar eens een hengel heen want je zult zien dat deze marker op gezette tijden in beweging wordt gezet wanneer de karpers van je aas aan het snoepen zijn!

Stek 2 Glory carp lake

Deze stek heb ik nog niet bevist maar dat staat zeker nog wel in de planning! De rechterkant heeft een oeverzone met riet en overhangende bomen waar je zeker beet gaat krijgen. Daarbij kun je op deze stek ook prima met de zig rig uit de voeten. De karpers zwemmen namelijk in open water op deze stek veelvuldig in het oppervlak. Zowel stek 1 al 2 geven toegang tot het grootste deel van het karperwater.

Dit zijn de hot spots van stek 2 op Glory carp lake
Dit zijn de hot spots van stek 2 op Glory carp lake

Het linker deel van stek 2 geeft wat meer mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar verschillende waterdieptes. Je kunt vissen tegen de bosrand helemaal links tegen de oeverzone. Echter je kunt ook een hengel leggen op de ondiepe uitloper die je kunt vinden bij de doorgang naar stek 3. Ook deze kant van stek 2 geeft voldoende mogelijkheden om de karpers middels de zig te verleiden. Daarnaast denk ik dat je in de winter ook prima in openwater kunt vissen. De bodem is namelijk niet vlak maar voorzien van verschillende taluds.

Stek 3 Glory carp lake

Zowel stek drie lals ook stek 2 liggen op een soort van landtong. Stek 3 ligt echter aan de andere kant en geeft toegang tot een geheel eigen deel van Glory Carp lake. Je moet stek 3 zien als een hele intieme stek met verschillende eilanden die je kunt bevissen. Hierdoor heb je hier tal van mogelijkheden. Het linkerdeel van deze stek heeft een mooie baai met veel diepte verschil. Ook kun naar het grote eiland vissen die scheiding maakt tussen stek 3 en 4. Dit is misschien wel een van de beste stekken van dit betaalwater.

Stek 3 op Glory carp lake kent verschillende hot spots
Dit zijn de beste hot spots van stek 3 op Glory carp lake

Rechts kun je de doorgang bevissen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om 2 verschillende eilanden te bevissen. Achter deze eilanden bevindt zich een kanaaltje waar de vissen ongestoord van stek 3 naar 4 kunnen zwemmen. Gemiddeld is het tussen de 2 tot maximaal 4 meter diep op stek 3.

Glory carp lake is niet een heel moeilijk water!
Glory carp lake is niet een heel moeilijk betaalwater!

Stek 4 Glory carplake

Deze stek heb ik ook bevist. Stek vier ligt aan het uiteinde van het water. Je kunt vanaf deze stek het grote eiland bevissen en een klein eiland. Daarbij is er veel variatie in de bodemstructuur waardoor je heel veel mogelijkheden hebt om je hengels weg te leggen. Een diepte meter is wel essentieel om de een goed beeld te krijgen van deze stek. Voor je ligt het diepste punt met ongeveer 4 meter waterdiepte. Links kun je in het kanaaltje achter het eiland vissen dit is een hele goede stek om een hengel af te leggen. Ook tegen het grote en kleine eiland heb ik vis gevangen dus daar trek ook altijd wel wat rond.

stek 4 glory carp lake
Op de rode markering heb ik karpers weten te vangen op stek 4

Een andere topstek is rechts in de inham tussen de bossen. Hier zit een relatief diepe kuil met een diepte van rond de 2 meter. In deze kuil ving ik erg goed en zeker een aanrader om een hengeltje weg te leggen. De vissen zwemmen trouwens allemaal zo uit de kant dus je kunt zonder problemen tegen de bossen vissen.

Vergeet niet een hengel net voor de bosrand te gooien!
Vergeet niet een hengel net voor de bosrand te gooien!

Bodemstructuur en waterdiepte Glory carp lake

De bodemstructuur is zoals je kunt lezen vrij grillig enkel op het grote stuk is het betrekkelijk vlak. Maar ook daar heb ik meerder plateaus gevonden. Echter waren deze toen ik er zat en de spronglaag rond de 4 meter lag niet interessant. Op stek 3 en vier heb je veel diepte verschil waardoor je onder alle omstandigheden wel een goede aasdiepte kunt vinden. De bodem bestaat uit zand en is overwegend hard. Hierdoor kun je zonder problemen met verschillende soorten loodsystemen vissen. Enkel in de kleine uithoeken van stek 1 heb je wat sediment. Echter ook hier is de bodem hard genoeg om overal te kunnen vissen!

Bodemverloop Glory carp lake
Bodemverloop Glory carp lake

Karpervissen in Nederland op een betaalwater, tips over tactiek

Het vissen op betaalwateren is vaak heel lastig omdat je niet precies weet wat de karpervissers voor je hebben gedaan. Hierdoor kun je al snel te veel voeren en zo je kansen elimineren. Vandaar dat ik toch graag ga voor een subtiele aanpak waarbij ik weinig voer. Of tenminste voer met aas dat vrijwel niet verzadigd. Pellets zijn dan zeker een aas wat ik altijd inzet. Niet alleen weet ik dat dit aas na een 6-tal uur in het water zal zijn opgelost. Ook geeft het daarna nog een sterk voedselsignaal af in het water zonder dat je de stek overvoert. De moeilijkheidsgraad is dat je vaak het haakaas niet echt kunt linken met de gevoerde pellets.

Er zwemt genoeg grote karper op Glory carp lake
Er zwemt genoeg grote karper op Glory carp lake

Daarom heb ik mijn pellets voorzien van dezelfde basis ingrediënten en attractors als mijn boilies. Dit ogenschijnlijk klein detail maakt een wereld van verschil! Daarbij zijn karpers op betaalwateren gewend om bijgevoerd te worden met pellets. En uiteraard zijn ze daar ook allemaal mee groot geworden dus het vertrouwen in pellets is heel groot. Temeer omdat niemand ze kan gebruiken als haakaas en er dus ook nooit een haak in zit!

Tactiek met de maiskorrel

Naast pellets mag ik ook graag een hengel vissen met een soft sweet corn. Ik heb daar al zoveel succes op gehad om maar te zwijgen over de feedback van onze klanten. Gewoon een single korrel of een dubbel nepmaisje op de hair is voldoende. Ik vis dan een handje pellets met een paar korrels mais uit blik op een klein compact plekje. Geloof mij er zijn maar heel weinig karpers die dat laten liggen. Wat ik heb gedaan is de soft sweet corn voorzien van wat drijfvermogen. Daarnaast zitten er een paar druppels attractor in het flesje wat deze maiskorrels onweerstaanbaar lekker maakt voor de karper! Probeer maar eens uit je zult zeker niet teleurgesteld zijn.

De soft sweet corn is altijd handig om bij je te hebben tijdens het karpervissen!
Wil je meer informatie over onze soft sweet corn? Zeker handig om bij je te hebben wanneer je gaat vissen op dit betaalwater!

Welke boilies vangen goed op Glory Carp lake?

Zoals je waarschijnlijk wel weet wed ik nooit op 1 paard en dat geldt ook voor het karpervissen op betaalwateren in Nederland. Je gaat instant aan de slag en dan moet het aas de vissen gelijk aanspreken. Daarom ga ik vaak voor een combi van SE4 en de SA7 of the Squid. Omdat er geen witvis zwemt, zoals brasem kun je gerust met klein aas aan de slag. Toch voer ik ook altijd wat 20mm boilies om zo te voorkomen dat de karpers op een uniforme manier gaan azen. Hierdoor voorkom je dat de karpers al snel het haakaas als gevaarlijk bestempelen.

De beste tip die ik kan geven, zeker in aanvang van de sessie, zorg dat het gewicht van de haak wordt opgeheven. Dit kun je doen door het haakaas uit te balanceren, of door een wafter of hybride hookbait te gebruiken. Wanneer de sessie vordert en de karpers meer vertrouwen krijgen in mijn boilies, stap ik vaak over naar zinkende boilies.

De hybride hookbaits doen het overal bijzonder goed!
De hybride hookbaits doen het overal bijzonder goed!

Hou ook een beetje in je achterhoofd dat wanneer je ergens op een talud vist het voer al snel wil wegrollen. Daarom voer ik graag wat halve boilies zodat ik zeker ben dat ze niet 1, 2 wegrollen de diepte in. Vis je met zinkend haakaas dan kun je ook de boilie aan de hair middels een stanley mes voorzien van een vlakke kant. Dit geeft je het voordeel dat je haakaas beter blijft liggen ook wanneer er een grote karper over je voerstek komt zwemmen.

Aan mooie karpers geen gebrek op Glory carp lake!
Aan mooie karpers geen gebrek op het betaalwater Glory carp lake in Brabant!

Hoeveel voer moet je meenemen naar Glory carp lake?

Dit is een vraag die ik vaak krijg! Uiteraard verschilt dit van water tot water. Maar ook de omstandigheden bepalen wat je kunt voeren. Uitgangspunt is dat wat je voert in balans moet zijn met wat je vangt. Dit betekent dat wanneer je 5kg voert en vervolgens maar 1 karper vangt ik persoonlijk dat niet goed vind. Maar wat is dan wel goed zul je jezelf afvragen? Ik ga uit van een hoeveelheid voer welke varieert tussen de 0 en 500 gram per aanbeet.

Alles hangt natuurlijk wel samen met de hoeveelheid vis op je stek. Maar ook de weersomstandigheden en de mate waarin de karpers verzadigd zijn. Stel je hebt een hogedrukgebied en de vissen azen echt mondjesmaat dan kun je het beste heel weinig voeren. Dit betekent dat 200 gram vast voer (zoals boilies) per hengel al te veel kan zijn. De verhouding tussen de voerhoeveelheid en de eetlust van de karper bepaalt hoe snel je beet krijgt.

Er zwemmen kleine karpers maar ook meer dan genoeg grote karpers tot 30kg zwaar
Er zwemmen kleine karpers maar ook meer dan genoeg grote karpers tot 30kg zwaar

Dit houdt in dat onder gunstige omstandigheden een beetje karper zo 500 gram voer wegwerkt. Voor mij is dit nog acceptabel. Kijk ik wil de karpers vangen en niet vetmesten of zo. Maar wat betekent dit nu in de praktijk? Op Glory carp lake had ik op een gegeven moment 8 aanbeten per uur. Dat is dan gemiddeld 300 gram per aanbeet wat betekent dat je al gauw 2,5 kg voer verbruikt. Dus stel je krijgt op een dag 15 aanbeten dan zit je al snel op 5 kg aan voer per dag.

Hoeveel kilo boilies moet je meenemen naar een betaalwater?

Stel je gaat 7 dagen weg dan kun je onder gunstige omstandigheden wel 30 kg voer opvissen. Dit is echter eerder uitzondering dan regel. Vandaar dat je met 20kg voor een hele week vissen al een heel eind komt. Zelf neem ik wel wat extra mee, want niets is zo vervelend dat je halverwege de week al moet concluderen dat je te weinig karperaas bij je hebt. Daarom redeneer ik zo dat wat over is je ook zo weer mee terug kan nemen.

Desalniettemin zou ik aanraden om tenminste 20kg aan boilies mee te nemen. Daarnaast kun je ook gerust 10kg aan pellets meenemen. Deze hebben een absolute meerwaarde. Je kunt zeker goede zakendoen met onze activator. De activator geeft namelijk veel attractie af ook in de hogere waterlagen. Ik heb wel gemerkt dat de karpers op dit water goed reageren op klein aas. Dus neem gerust 70 a 80% aan 15mm boilies mee daar ga je zeker goede zaken mee doen!

Ook met de zig rig kun je karper vangen op Glory carp lake mijn grootste karper was net over de 21kg op de zig
Ook met de zig rig kun je karper vangen op Glory carp lake mijn grootste karper was net over de 21kg op de zig

Welke karper rigs vangen goed op Glory carp lake?

Verschillende soorten bodemaas vragen om verschillende soorten rigs. Er is dus wat dat aangaat niet een super karper rig. Voor het vissen met onze soft sweet corn nep mais gebruik ik graag een simpele KD rig. Je kunt de inhaking nog aanzienlijk verbeteren door een sinker van 1 gram op de onderlijn te plaatsen. Met dit gewichtje op 5 cm van de haak zal de haak zeer snel naar de onderlip draaien en zo de inhaking verbeteren.

Welke karper rigs vangen goed op Glory carp lake?
Welke karper rigs vangen goed op Glory carp lake? Voor mij was het de bow rig met Circle haak

Naast de KD rig vis ik ook heel graag met de Bow rig. Het enige wat ik doe is de Bow haak wel eens vervangen voor een Circle haak. Dit doe je wanneer de karpers zachte bekken hebben. Een Circle haak geeft namelijk heel veel houvast tijdens de dril. Als haakaas kun je dan gebruik maken van een hybride hookbait. Zelfs op wateren waar heel veel dressuur zal je deze combinatie niet in de steek laten! Sommige combinaties zijn gewoon zo goed dat je daar altijd wel een hengeltje mee kunt vissen!

Voor bodem aas gebruik ik de combi rig. Deze kun je vissen met de Bow karperhaak, maar ook als Circle rig. Mocht je met zinkende boilies aan de slag gaan zorg er dan voor dat er tenminste 1 a 1,5cm ruimte zit tussen haak en haakaas. Op deze manier voorkom je dat het haakaas de inhaking maskeert en je een vroegtijdige losse moet incasseren.

Bevestig een sinker op de onderlijn middels het rubber koord
Bevestig een sinker op de onderlijn middels het rubber koord
Zorg ervoor dat deze sinker op ongeveer 5 cm van de karper haak op de onderlijn zit
Zorg ervoor dat deze sinker op ongeveer 5 cm van de karper haak op de onderlijn zit
Je zult zien dat dit de inhaking aanzienlijk verbeterd!
Je zult zien dat dit de inhaking aanzienlijk verbeterd! Klik hier voor meer info over onze loodvrije sinkers.

Wat je nog meer moet weten over het betaalwater Glory carp lake

Waarschijnlijk heb je het al tussen de regels door gelezen. Maar klein aas is zeker een aanrader. Ik zou ongeveer 80% aan kleine 15mm boilies meenemen. De overige 20% kun je 20mm boilies inzetten. Vergeet ook niet om 1 hengel wat dieper te vissen daar krijg je dan wel minder beet op maar als die gaat dan is het vrijwel zeker een grote!

Sommige vissen gaan ruim over de 20kg heen
Sommige vissen gaan ruim over de 20kg heen

Uiteraard ligt er een stevige boot met elektromotor en landingsnet met onthakingsmat en retensionsling klaar op de stek! Bij elke stek is er een ondiep gedeelte waar je met de karper in het water een leuke foto kunt maken. En als laatste er is ook een koelkast aanwezig op iedere stek en dat is wel heel handig vind ik zelf!

Ik wens jullie alvast heel veel visplezier op dit betaalwater in Brabant genaamd: Glory carp lake.