Carp Whisperer – KD Rig (2st)

De KD rig is een karperonderlijn die speciaal ontwikkeld is om te gebruiken met wafter boilies. Deze karper rig kenmerkt zich vooral doordat het haakaas onafhankelijk kan bewegen ten opzichte van het karperhaak. Dit in tegenstelling tot andere karpermontages waarbij het vertrekpunt van de hair ergens op de steel van de haak zit. Bij deze rig zal een haak na het spugen veel beter in de bek van de karper blijven zitten. Dit is een groot verschil met andere karper rigs waar de karper middels spugen vrijwel altijd de volume van het haakaas kan gebruiken om de haak te lossen. Wanneer je een karper montage zoekt voor zeer moeilijk vangbare karpers dan is de KD rig zeker een aanrader!

5,99

 Binnen 1-2 werkdagen verzonden

  Gratis verzending* vanaf €50, binnen NL

   Direct leverbaar

KD rig kant en klaar

De KD rig is een karperonderlijn die speciaal ontwikkeld is om te gebruiken met wafter boilies. Deze onderlijnmontage kenmerkt zich vooral doordat het haakaas onafhankelijk kan bewegen ten opzichte van het karperhaak. Dit in tegenstelling tot andere karper onderlijnen waarbij het vertrekpunt van de hair ergens op de steel van de haak zit. Bij deze kant en klare rig zal een haak na het spugen veel beter in de bek van de karper blijven zitten. Dit is een groot verschil met andere karper rigs waar de karper middels spugen vrijwel altijd de volume van het haakaas kan gebruiken om de haak te lossen.

Om het beste uit de KD rig te halen is het belangrijk dat het haakaas op een zeer natuurlijke manier zich gedraagt. Dit kun je bewerkstelligen door gebruikt te maken van soepel onderlijnmateriaal. Wanneer je onze kant en klare rig koopt weet je zeker dat je een bewezen montage koopt. We gebruiken onze soft hooklink en de CW Curve karperhaak om het beste uit deze onderlijnmontage te halen.

Bij de KD rig is het belangrijk dat het haakaas niet te zwaar is maar lichter in gewicht dan normaal bodemaas. Naast het gebruik van een wafter als haakaas kun je deze rig ook prima vissen met een snowman montage. Daarnaast kun je gebruik maken van onze half boilies om het haakaas uit te balanceren. Bij het opzuigen zal wanneer je wat lichter haakaas gebruikt de haak gelijk in de juiste stand komen te staan om goed in te haken.

Inhaking verbeteren

Om de inhaking van de KD rig te verbeteren kun je gebruik maken van een klein beetje tungsten putty in de bocht van de vishaak. Dit maakt de punt van de haak zwaarder waardoor die nog wat sneller naar de onderlip zal draaien. Als laatste kun je een sinker op de onderlijn plaatsen. Deze plaats je op een afstand op ongeveer 5 cm vanaf de haak. Het extra gewicht zal de haak als het ware naar onderen in de bek trekken waardoor deze nog sneller zal inhaken.

Online je kant en klare KD rig bestellen!

De KD rig is misschien wel de beste hair rig voor het vissen met uitgebalanceerd haakaas. Met onze boilies stops kun je eenvoudig de juiste lengte van de hair bepalen. Zorg ervoor dat het haakaas net de bocht van de haak aanraakt dan zit je precies goed! De bevestigen van onze kant en klare KD rig is middels de lus aan het uiteinde heel eenvoudig. Steek deze lus in de quick change swivel van de kant en klare lead clip systeem. Schuif vervolgens de anti tangle sleeve over de verbinding en de montage is klaar voor gebruik! Naast deze karper rig hebben we ook de German stiff rig, Ronnie rig, Bow rig, Chod rig, Combi rig, Circle rig, Claw rig en de kant en klare Zig rig in ons pakket!

Geef deze karper rig maar eens een kans ik ik ben er zeker van dat deze rig je niet in de steek zal laten!

Gebruikte componenten:

 • Soft hooklink
 • Anti Tangle Sleeve
 • Curve haak

Eigenschappen:

 • Ideaal voor snowman en wafter presentaties
 • Zeer snelle inhaking
 • Nauwkeurig geknoopt
 • Zeer natuurlijke presentatie
 • Verkrijgbaar in haakmaat 6 en 4

 

Carp Whisperer Top tip: gebruik eens een hybride hookbait en je zult verstelt staan van de goede vangsten!

Haak maat

4, 6, 8

Kleur

Weed, Gravel, Silt

3 beoordelingen voor Carp Whisperer – KD Rig (2st)

 1. sigi (geverifieerde eigenaar)

  top materiaal

 2. Wim V.

  Geweldige kwaliteit rig, goede materialen, uitstekend geknoopt, en vlijmscherpe haak, deze rig moet wel vangen!

 3. guy b.

  stiff d rig

Een beoordeling toevoegen