Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?

De beste pop up rigs voor het karpervissen?

De beste pop up rigs voor het karpervissen leer je in dit artikel! Pop up montages worden veelvuldig gebruikt kijk zelf maar eens in je rig box. De kans is groot dat er een Ronnie rig, of Chod of rig in te vinden is. In Engeland zijn er zelfs vissers die vrijwel alleen gebruik maken van pop up montages en dat is niet zonder reden. Aangezien ik geregeld de vraag krijg hoe maak je nu een effectieve pop up montage en wat zijn de voordelen ervan? Lijkt het me goed om eens het een en ander op papier te zetten. Het is een vrij lang artikel, maar ik denk niet dat jullie dat erg vinden.

Fine tune je pop up montage en vang meer karpers!

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Vissen leer je enkel aan de waterkant! Wie zijn eigen weg gaat kan door niemand worden ingehaald. Durf jij dingen uit te proberen?

Wat mag je verwachten in dit artikel over het vissen met drijvende boilies?

Hoe maak je een goede pop up rig?

Welke details zijn belangrijk bij het knopen van een goede karper rig?

Welke voordelen hebben drijvende boilies?

Visueel versus voedselsignaal. Vangen hivisual pop up boilies echt beter?

Base mix, of corkball pop ups vang je met een voedselsignaal meer karper?

Wanneer zet je een pop up boilie in?

Is een pop up rig soms beter dan een normale karper rig met een zinkende boilie?

Waarom vissen veel Engelse karpervissers met een pop up rig?

Pop up rigs moeten die dicht bij de bodem gevist worden of toch niet?

Welke afstand is nu goed voor de verschillende pop up rigs?

Hoe maak je de beste Chod rig?

Stap voor stap uitleg demontabele chod rig

Hoe maak je de beste Ronnie rig?

Wat is beter een overloaded, of een uitgebalanceerde pop up rig?

Stap voor stap Ronnie rig.

 

Hoe maak je een goede pop up rig?

Het maken van effectieve pop up rigs is in de meeste gevallen best eenvoudig. Tenminste wanneer je let op de kleine details. Een pop up rig moet in balans zijn, daarbij zijn de omstandigheden natuurlijk nooit gelijk en dat maakt (wanneer je het mij vraagt) het karpervissen ook zo leuk. Ondanks dat het aasgedrag van grote invloed is op de inhaking kun je wel bepaalde richtlijnen aanhouden bij het knopen van je rigs.

Welke details zijn belangrijk bij het knopen van een goede karper rig?

In dit artikel gaan we dieper in op de juiste stand en grootte van de haak, de bevestigen van het haakaas en natuurlijk de kleine details waarmee je de .. op de i zet. Daarnaast wil ik jullie nog een handige manier meegeven waarmee je snel en eenvoudig van chod rig kunt wisselen en gaan we de veel gebruikte Ronnie rig behandelen! Echter voordat we de details bespreken is het wel zo handig dat je weet hoe een rig werkt en waarom bepaalde pop up montages zo effectief zijn. Want wanneer je de gedachtegang weet achter een rig dan kun je deze naar de heersende omstandigheden aanpassen.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
De juiste stand van de haak is van belang, het zijn de details die het verschil maken. Een chod – of hinged stif rig werkt het beste met super stijf chod link onderlijnmateriaal waarbij de curve essentieel is voor de goede werking.

De gedachtegang

Je moet weten dat heel veel rigs zijn ontstaan vanuit een bepaalde redenering met als doel om moeilijk vangbare vissen alsnog te haken al dan niet ondersteund door observatie opgedaan aan de waterkant. Wat mij is opgevallen, is dat veel van deze originele ideeën naar verloop van tijd verloren zijn gegaan. Niet dat ik zo oud ben hoor, maar het is wel heel fijn dat ik vanaf het begin van het boilie-tijdperk alles heb meegemaakt. Hierdoor zie je dingen over een bepaalde tijdspanne evolueren en veranderen, maar het originele gedachtegang en idee blijft in je geheugen. Enfin genoeg gesproken laten we beginnen met een aantal voordelen op te noemen waar pop-up montages zich in onderscheiden t.o.v. normale bodempresentaties.

Welke voordelen hebben drijvende boilies?

Het feit dat ons haakaas iets boven de bodem zweeft heeft een aantal voordelen. Ik zal er eens een paar opnoemen. Allereerst zal het haakaas minder snel de geur en smaak van de bodem opnemen. Ook kun je met pop up rigs de haak heel eenvoudig in zijn meest ideale positie laten hangen. Daardoor zal je aanzienlijk minder lossers krijgen. En wat te denken van het resetvermogen? Een pop up rig is vrijwel niet in de war te krijgen door toedoen van witvis of kreeft. Goed gevist zullen pop-ups, ook al worden deze verplaatst, vrijwel zeker hun vangkracht behouden.

Een ander opmerkelijk verschil is de bewegingsattractie van pop up rigs. Een karper zal wanneer deze komt aanzwemmen altijd zijn eigen volume aan water verplaatsen. Door deze waterverplaatsing, of door toedoen van witvis zal het haakaas een beetje heen en weer bewegen. Deze subtiele beweging is vaak net genoeg om een oppakreflectie uit te lokken. Zeker in het vroege voorjaar wanneer de karpers minder gevoelig zijn voor voedselprikkels is dit een goede manier om een vis het haakaas te laten oppakken.

 Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Sommige omstandigheden vragen om een pop up montage. 1 van de vele vissen die ik tussen het wier wist te vangen met een drijvende boilie.

Visueel versus voedselsignaal. Vangen hivisual pop up boilies echt beter?

Wie wel eens gedoken heeft weet dat op veel wateren de zinkende boilies uit het zicht, onder een laagje sediment liggen. Deze laag is net even wat dikker dan water en met een peilstok niet waarneembaar. Hierdoor is het opzicht pakken van het normale zinkende haakaas nagenoeg niet mogelijk. En duurt het vaak lang alvorens je een aanbeet krijgt. Bedenk ook dat wanneer de karpers in de bodem beginnen te wroeten en het omgewoelde sediment al wolkend de voerstek bedekt. Waarbij alles middels tast en smaak moet gebeuren.

Het visuele aspect is dan logischerwijs niet meer in het spel en daar wringt hem nu net de schoen. Want de meeste drijvende boilies hebben enkel een visuele prikkel. Het mag duidelijk zijn dat het ontbreken van een echte voedselprikkel zoals in bovenstaande omstandigheden, het voor de visser slecht zal uitpakken. Dit is tevens de reden dat er op sommige wateren met pop-ups bijna geen kaper wordt gevangen.

Base mix, of corkball pop ups karper vang je met een voedselsignaal…

Echter wanneer je een water kent waar pop-ups slecht vangen moet je maar eens uitpakken met een goede ‘base mix’ pop up. Eventueel soak je die nog even na zodat er een sterk voedselsignaal vanuit gaat. Ik heb dit een aantal keren gedaan puur om het tegendeel te bewijzen. Het probleem is niet zozeer dat het haakaas een stukje van de bodem wordt aangeboden, maar het ontbreken van een echt voedselsignaal.

Deze base mix pop-ups karper kun je zelf eenvoudig maken. Dit doe je door wat boilie deeg om een kurken balletje te kneden. Of door zeer lichte ingrediënten toe te voegen zoals garnalenmeel. Daarbij hebben enkele firma’s zelf ook basis mix pop-ups in het pakket. Of wat te denken van een pop up met daaraan vast een aantal maden? Je zult zien dat het met dit aas anders gaat lopen dan de doorgaans gebruikte ‘nageflavourde karper pop-ups’.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Onderwater ziet het er vaak net even wat anders uit dan hoe wij het ons voorstellen.

Wanneer zet je een pop up karper boilie in?

Wanneer de sediment laag maar heel dun is, dan zal een drijvende boilie in nagenoeg alle gevallen net boven de sediment laag zweven. (zeker wanneer die ook nog gevist wordt aan een helikoptersysteem) Hierdoor wordt het haakaas zichtbaar! Het zien liggen is voor een karper die niet echt opzoek is naar voedsel vaak wel een reden om het op te pakken. Daarbij heb ik en een groot deel van mijn vrienden al meermalen op verschillende wateren vastgesteld, dat pop-ups als eerste worden opgepakt. En dat is volgens mij geen toeval!

Visuele prikkel karper pop up

De visuele prikkel is naast een voedselprikkel in veel gevallen toch wel belangrijk. Ook niet verwonderlijk want de ogen van een karper zijn zeker net zo goed ontwikkeld als die van een mens. Sterker nog karpers zien zelfs bepaalde kleuren uit het ultraviolet kleurenspectrum en dat kunnen wij mensen niet. Ik heb er niet voor gestudeerd, maar mijn boerenverstand zegt me, dat karpers nog wat meer kunnen zien dan wat wij als mens kunnen waarnemen.

Kort samengevat komt het hierop neer dat ik mijn geld liever inzet op een pop up die zowel een visueel – alsook een voedselsignaal in zich heeft. Maar er is meer, ik denk dat een pop up nog wat meer voordelen in zich heeft en dan bedoel ik dat een drijvend haakaas een behoorlijke invloed heeft op de mechanische werking van de rig.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Bewegingsattractie is zeker iets waar karper op reageert.

Is een pop up rig soms beter dan een normale karper rig met een zinkende boilie?

Eigenlijk moet ik je het voorval vertellen waarbij ik met de neus op de feiten werd gedrukt. Ik wilde gaan vissen op een water in de winter waar ik nog nooit eerder was geweest. Je kunt er vissen vanuit de auto en dat maakt dat er ook in de winter behoorlijk wordt gevist. Aangezien ik nieuw was en niemand in de weg wilde zitten en de aanwezige vissers vaste stekken hanteerden ging ik in overleg met hun om een stek voor mezelf te bepalen. 1 hoek werd niet bevist, de verste, dus dat werd mijn stek. Ondanks dat ik er niet van hou om me zo vast te pinnen op een stek had dit wel als voordeel dat ik kon voorvoeren.

Zogezegd zo gedaan en een paar keer per week reed ik naar het water om te voeren te observeren. Na 3 voerbeurten ging ik vissen. Ik weet het nog goed die ochtend was het heel mistig. Sterker nog ik kon niet verder kijken dan hooguit een meter of tien. We wilden eigenlijk gaan filmen, dus ik had mijn cameraman mee. Omdat ik niets kon zien en mijn hengels toch goed wilde plaatsen liep ik met de voerboot mee langs de oeverlijn om zo mijn rig te kunnen droppen. Het doel was een mooie rietkraag met daarvoor bijna 2 meter water. Deze rietkraag lag ongeveer een 50 meter verwijderd vanaf de stek waar ik me had gepositioneerd.

Als resultaat een mooie pop up karper

Toen ik terugliep vertelde de cameraman die de hengel vasthield dat het wel wat vreemd ging, want hij kreeg volgens hem nadat de rig gedropt was nog een tik op de hengeltop. Ik kon er ook niet zo een, twee, drie een verklaring voor geven en eerlijk gezegd waren we het voorval beiden ook zo weer vergeten. Die ochtend blijft het akelig stil het is tenslotte ook winter. Het zal zo rond de klok van 11:30 zijn geweest wanneer ik mijn eerste aanbeet krijg. Het is de hengel die ik vlak onder eigenkant op nog geen 10 meter uit de oever op een klein plateautje had ingeworpen. Als resultaat vang ik een leuke spiegel.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Het resultaat is een leuke spiegel!

Rond 12:00 trok de mist weg en werd het tijd om naar huis te gaan. Nadat ik alles in de wagen had gelegd voerde ik nog 500 gram boilies over beide stekken met in mijn achterhoofd om over een paar dagen nog eens een korte sessie te vissen. Na een 3-tal dagen gingen de hengels weer in het water. Ditmaal was ik niet omringd door een dichte wolkendeken. Waardoor ik normaal over het water kon kijken en de belevenis een stuk aangenamer is..

Tik op de hengeltop

Mijn eerste hengel leg ik net als de vorige keer weer af bij de rietkraag. En wanneer ik de hengel in de steunen leg krijg ik, al vrij snel, een ferme tik. Ik zie mijn zig/snag float op en neer gaan. (Ik vis deze hengel met een dobbermontage. Puur omdat ik in het beginstadium geen horizontale lijnen over de stek wil hebben). Ik weet uit ervaring dat dit een gemiste aanbeet is. Maar alvorens ik deze hengel weer naar binnen draai maak ik de andere hengel klaar. Wanneer deze hengel op de steunen ligt draai ik de hengel met dobbermontage naar binnen. Ik ga de bodem-rig met dobbermontage vervangen voor een chod rig zonder dobbermontage.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Wanneer je de puzzelstukjes in elkaar weet te leggen, dan wordt het waarom een stuk duidelijker.

De chod hengel loopt af!

Zoals ik al vermoedde loopt de chod-hengel al vrij snel na inworp af. Die ochtend vang ik maar liefst 4 mooie karpers op de pop up montage. De ander hengel met een normale combi rig loopt niet af. Blijkbaar hebben de karpers zich een manier van azen aangeleerd waardoor ze een normale zinkende aasmontage eenvoudig kunnen ontlopen. Het heeft volgens mij deels te maken met het steile talud. Een pop up montage geeft namelijk wat meer opnamespeling ten opzichte van normaal bodemaas dat bij een hellend vlak gestrekt op de bodem komt te liggen.

Daarbij is de drukopbouw bij het helikoptersysteem aanzienlijk anders dan met een inline of wartelloodsysteem. Om een lang verhaal kort te maken na mijn ‘pop up’ ontdekking wist ik elke keer minimaal 4 a 5 vissen te vangen in een ochtendsessie. Duidelijk mag zijn dat bij een pop up montage naast bovenstaande voordelen de stand van de haak ideaal is om direct in de onderlip te prikken. Bij normaal bodem-aas moet de haak eerst draaien om in deze ideale stand te komen.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Het uitloden van mijn pop up rig doe ik altijd onder de wartel. Op deze manier wordt de draaiweerstand van de wartel nagenoeg niet belemmerd. Klik hier voor meer info over onze speciale Tungsten Putty.

Waarom vissen veel Engelse karpervissers met een pop up rig?

Een andere constatering is dat een enkele pop up ook zeer goed scoort op een leeggegeten voerstek. Je krijgt in veel gevallen zelfs sneller beet dan met een zinkende boilie. Een pop up montage weet blijkbaar in veel gevallen net even wat sneller de aandacht te trekken. Karpers zijn opportunisten en dat wordt hiermee nogmaals onderstreept. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dan wil ik nog wel even aanhalen dat een aantal Engelse karpervissers waaronder zeker niet de minsten vrijwel al hun karpers vangen enkel en alleen met pop up montages.

Denk maar eens aan Terry Hearn, of Dave Lane zij zweren bij pop up rigs ook op wateren waar al jaren heel hard wordt gevist. Dit terwijl je zou denken dat een opvallende pop up montage op circuitwateren heel snel tegen je zou gaan werken. Wanneer dit zo zou zijn, dan konden deze Engelse heren niet de constante successen halen die ze nu weten neer te zetten. Het mag duidelijk zijn pop up montages kunnen klaarblijkelijk een zeker voordeel geven ten opzichte van bodemaas.

 Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Goede kleuren zijn fluoro wit, roze en oranje. Met deze kleuren heb ik de beste resultaten geboekt.

Pop up rigs moeten die dicht bij de bodem gevist worden of toch niet?

Een hele goede vraag! Even los gezien van het eerder aangehaalde sedimentlaag. Het ligt eraan welke rig je gebruikt de ene rig is de ander niet. Er zijn pop up rigs die wat meer ruimte nodig hebben om goed te kunnen inhaken. Daarbij heeft de manier van voeren en het soort voer invloed op het aasgedrag van de vis. Uiteraard zijn er nog wat meer factoren, maar dat is leesvoer voor een ander artikel.

Wanneer de vissen goed azen vis ik een pop up het liefste dicht tegen de bodem en gaat mijn voorkeur uit naar foodbased pop-ups. Immers de vissen zijn op zoek naar het vrij-liggend aas wat op de bodem ligt. Wanneer de vissen niet goed azen vis ik mijn pop up liever wat verder vrij van de bodem. Soms kan een pop up die zelfs een halve meter boven de bodem zweeft het grote verschil maken.

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Helder, zonnig weer in het vroege voorjaar staat meestal niet garant voor vis, maar met een pop up rig maak je zeker kans!

Andersom kan een boilie die 2 cm boven de bodem zweeft ook een groot verschil maken met dezelfde boilie die 5 cm boven de bodem wordt aangeboden. Het is meestal een beetje uitproberen wat het beste werkt. Weet dat wanneer vissen niet echt goed azen je beter met pop up rigs kunt uitpakken dan met bodemaas. Puur omdat karpers geneigd zijn deze als eerste op te pakken. Zelf vis ik, nagenoeg altijd 1 hengel met een pop up montage.

Welke afstand is nu goed voor de verschillende pop up rigs?

Ik heb hieronder even een klein schema gemaakt om het een en ander wat uiteen te zetten.

Soort rigAfstand bodemLengte rigLoodsysteemHaakgrootteOnderlijnmateriaal
Chod rig4 – 5 cm4 – 5 cmhelikopter8 t/m 6Chod link
Hinged stiff rig3 – 5 cm13 – 15cmhelikopter8 t/m 6Chod link
Ronnie rig2 cm12-18 cmLead clip6 t/m 4Coated hooklink
Bow-rig1 cm12- 18 cmLead clip8 t/m 4Soft hooklink
Swimmer rig2 cm12- 18cmLead clip8 t/m 4Soft hooklink

 

Hoe maak je de beste Chod rig?

Een chod rig moet mijns inziens niet te kort gevist worden. Zelf vind ik 4 centimeter de perfecte lengte waarbij het belangrijk is om een mooie curve te maken in het onderlijnmateriaal. Vis ik de rig korter laten we zeggen 2 cm in lengte dan moet ik aanzienlijk meer lossers incasseren. Dit heeft mijns inziens vooral te maken met een te nipte inhaking. Over de werking en het knopen van de chod rig heb ik al eens een artikel geschreven vandaar dat ik deze rig in dit artikel niet te uitvoerig wil beschrijven.

De beste pop ups rigs voor het karpervissen vind je hier bij Carp Whisperer
Een chod rig mag niet te kort zijn, anders krijg je aanzienlijk meer lossers.

Zoals gezegd een chod rig is een bijzonder korte rig en des te korter een rig is des te sneller moet deze houvast vinden in de bek van de vis. Immers er is maar heel weinig tijd en bewegingsvrijheid voor de haak om daadwerkelijk houvast te vinden in de bek van de vis. Je loopt dus kans dat de haak te nipt prikt.

Werking verbeteren

Om de werking te verbeteren maak ik een curve in het onderlijnmateriaal. Dit kun je eenvoudig doen door het chod link materiaal middels wrijvingswarmte (welke ik creëer door de lijn tussen wijsvinger en duim) in model te wrijven. Omdat de lijn door deze curve niet recht is maar krom, krijg je wat extra bewegingsvrijheid en kan de onderlijn nog iets strekken bij het aanzuigen waardoor de haak dieper in de bek van de vis komt te liggen. Daarbij zal de curve een bepaalde veerkracht in zich hebben waardoor de onderlijn zich als het ware om de bek klemt.

En als laatste zal de curve ervoor zorgen dat de haak in de juiste stand komt te staan en ongeacht de aan zwemrichting direct naar de onderlip willen draaien. Probeer het maar eens uit in een bak met water waarbij je middels je hand een vacuüm trekt en zo het aanzuigeffect van de karperbek nabootst. Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar je kunt wel goed zien wat de rig doet.

Stap voor stap uitleg demontabele chod rig

Om je chod rig snel te kunnen verwisselen maak ik graag gebruik van een 360 graden hook swivel. Het verwisselen is hiermee zeer eenvoudig en snel. Het enige wat je het uiteinde van de chod rig maakt is een kleine lus. Het bevestigen gaat als volgt:

stap voor stap snel wissel systeem chod rig
Knip ongeveer 1cm anti tangle hooklink sleeve af.
stap voor stap snelwissel systeem chod rig
Vervolgens schuif je het stukje anti tangle sleeve op de chod rig
stap voor stap snel wissel systeem chod rig
Haak de lus van de chod rig in de 360 graden hook swivel
snel wissel systeem voor chod rigs
Daarna schuif je het stukje anti tangle sleeve over de verbinding
De chod rig hoe maakt je die?
Maak een kleine curve in de chod rig en de snel verwisselbare chod rig is klaar voor gebruik
check eens onze artikelen over karper rigs!
Een dikke vijftiger die zich eerst vast zwom in het wier en die ik vervolgens bijna verspeelde in een boom die in het water lag. Houvast en inhaking kun je niet altijd zelf bepalen. Toch laat ik liever niet te veel aan het toeval over…

Hoe maak je de beste Ronnie rig?

De ronnie rig is misschien wel een van de meest gebruikte pop-ups rigs. Allereerst is deze montage zeer eenvoudig om te knopen. Daarbij is het wisselen van de haak een fluitje van een cent. Wat eigenlijk voor alle pop up rigs geldt, is dat je het uitloden het beste kunt doen onder aan de wartel op de knoop van het onderlijnmateriaal. Dit betekent dat de wartel op het tungsten putty staat, in plaats van dat het tungsten putty de wartel in het modder druk. Daardoor boet je nauwelijks in op het draaivermogen van de wartel. Zelf ga ik voor een nog betere optie en dat is dat ik de 360 graden wartel bevestig middels een lus. Immers de lus geeft de wartel nog meer bewegingsvrijheid. De knoop van de lus gebruik om de rig uit te loden middels tungsten putty of een sinker.

Wat is beter een overloaded, of een uitgebalanceerde pop up rig?

Het uitloden van de rig is ook een dingetje. Persoonlijk hou ik ervan om de rig overloaded te vissen, waardoor het haakaas redelijk snel naar de bodem zinkt. Mijn ervaring is dat hierdoor de haak sneller naar de onderlip grijpt, wat het houvast ten goede komt. Wat ik wel erg belangrijk vind (bij vrijwel iedere pop up rig) is dat ze allemaal beter werken met een grotere haak. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het gewicht van de haak je parten gaat spelen, want het drijfvermogen van de pop up heft dit immers op. Voor mij is ondanks dat het wat uit verhouding lijkt een maat 4 ideaal om te gebruiken met een 15 of 16mm boilie.

Juiste stand van de haak

De juiste stand van de haak kun je met de Ronnie rig instellen. Dit doe je door de hook bead naar voren of meer naar achteren richting haaksteel te schuiven. Hierdoor zal de haak respectievelijk rechterop gaat staan of meer gaat kantelen. Bij het kantelen zal de haakpunt naar onderen wijzen en dus snel in de onderlip kunnen prikken. Zelf zet ik het haakaas het liefste boven de haak waardoor deze veel sneller kan draaien dan wanneer je de haak maar naar voren laat kantelen. Als haak ben ik persoonlijk zeer gecharmeerd van de Curve, maar ook de Circle is perfect te gebruiken voor de Ronnie rig.

Om jullie niet met lege handen naar huis te sturen vind je hieronder een stap voor stap uitleg zoals ik mijn Ronnie rigs knoop. Tot de volgende keer en vang ze!

Stap voor stap Ronnie rig

Benodigde tools

  • Schaar
  • Boilie naald
  • Aansteker

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?

Benodigde rig componenten:

  • Circle haak maat 4
  • Soft coated hook link
  • 360 hook swivel
  • Micro ring swivels
  • Shrink tube
  • Tungsten anti tangle sleeve

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?

Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Neem ongeveer 30 Soft coated hooklink
Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Bevestig een 360 hook swivel middels een lus knoop aan het onderlijnmateriaal
Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Knip een stukje shrink tube af van 8mm
Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Bevestig de haak aan de 360 hook swivel en schuif het shrink tube over de verbinding
Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Maak het shrink tube warm met een aansteker om zo de verbinding te fixeren
 Hoe maak je de beste pop up rigs voor het karpervissen?
Neem nu een micro ring swivel en schuif die op de haak
Ronnie rig maken doe je zo!
Haal nu een T shaped hookbead uit de verpakking
Ronnie rig maken doe je zo!
Schuif deze op de haak zoals te zien is op de foto
Ronnie rig maken doe je zo!
Schuif nu een anti tangle hooklink sleeve op het ander uiteinde
Ronnie rig maken doe je zo!
Maak een kleine lus in het uiteinde
Ronnie rig maken doe je zo!
Schuif de tungsten hooklink sleeve over de knoop van deze kleine lus en de rig is klaar voor gebruik
Hoe knoop je een ronnie rig?
Zo moet de Ronnie rig er uit zien!

Check ook eens ons you tube kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *